SUZUKI VITERA – ESITTELY

Uusi Vitara saa kriittisimmänkin autoilijan myhäilemään tyytyväisenä

Täysin uusi Suzuki Vitara erottuu joukosta edukseen rohkea ulkonäkö yhdistettynä AllGrip-nelivetoon, kaiken kattavaan varusteluun ja luokkansa tilavimpiin sisätiloihin.
Vitaran laatu, muotoilu, varustelu ja käytännöllisyys on laadukas kokonaisuus.

Edistyksellinen AllGrip-nelivetojärjestelmä vastaa kuljettajan ja olosuhteiden vaatimuksiin mukautuen aina automaattisesti ja huomaamattomasti tarpeen mukaan.
Rauhallinen, urheilullinen, maastokelpoinen – Vitara on tilanteessa kuin tilanteessa aina oikea neliveto.
Kuljettajan valittavissa olevien ajoasetusten (Auto, Sport, Snow ja Lock) ja 18,5 cm maavaran ansiosta se on täysin omaa luokkaansa.

Kaikissa Vitara-malleissa on vakiovarusteina mm. automaatti-ilmastointi, Suzuki Smart Audio 7” kosketusnäytöllä ja peruutuskameralla sekä ajoturvallisuutta ja mukavuutta lisäävä mukautuva vakionopeudensäädin.

Suzuki Smart -audiojärjestelmän 7” kosketusnäytöllä voit helposti ohjata musiikkia, videota, MirrorLinkTM -yhteensopivaa matkapuhelinta; ja navigointia.

Korkealle sijoitetut istuimet helpottavat Vitaraan kulkua ja tarjoavat hyvän näkyväisyyden. Monipuolisesti säädettävä ergonominen kuljettajanistuin, jossa on hyvä sivuttaistuki, auttaa hyvän ja mukavan ajoasennon löytämisessä.

Aina hyvä syy lähteä.
Aina oikea ajokeli.
Aina oikea reitti ja oikea määränpää.
Aina hauskaa, mukavaa ja turvallista.
Aina perille asti, turhia kyselemättä.
Sinä ajat – VITARA on aina oikea

Aina parasta ajettavuutta.
Moottori, vaihteisto ja nelivetojärjestelmä vastaavat kuljettajan ja olosuhteiden vaatimuksiin mukautuen aina automaattisesti ja huomaamattomasti tarpeen mukaan.
Vitara on tilanteessa kuin tilanteessa juuri oikea neliveto.

 

1.6 litran VVT-bensiinimoottori
Vääntävä moottori antaa kuljettajan käyttöön koko kierrosalueen kattavan vedon, joka tekee ajamisesta helppoa ja nautittavaa kaikkialla – maanteiltä mökkipoluille. Huoltovapaa jakopään ketju merkitsee kestävyyden lisäksi taloudellisuutta.

 

Vaihteisto
5-portaisen käsivaihteiston välityssuhteet, yhdessä tasauspyörästön välityksen kanssa, antavat parhaan suorituskyvyn ja minimoivat polttoaineen kulutuksen.
Kevyesti ja tarkasti toimiva vaihteensiirto tarjoaa aina nautinnollisen ajokokemuksen

Alusta
Jousitusjärjestelmä on viritetty eurooppalaisia teitä varten, jotta saadaan paras yhdistelmä vakautta, mukavuutta ja hiljaisuutta.
Edessä on MacPherson-joustintuet kierrejousilla ja takana yhdystukirakenne erillisillä kierrejousilla.
Maavara on poikkeuksellisen korkea 18,5 cm.

Tasapainoinen jousitus
Jousitusjärjestelmä on viritetty Eurooppalaisia teitä varten, jotta saadaan paras yhdistelmä vakautta, mukavuutta ja hiljaisuutta.
Edessä on MacPherson-joustintuet kierrejousilla ja takana yhdystukirakenne erillisillä kierrejousilla.

Turvallisuus
Vitaran turvallisuus on edistyksellistä. Vastaavat huipputekniset turvallisuusvarusteet löytyvät yleensä vain huomattavasti kallimmista maastureista.
Vitaralle 5 tähteä turvallisuudesta uudesta Euro NCAP -turvallisuustestistä

Uusi Vitara on ensimmäinen kompakti SUV, joka saavutti täydet viisi tähteä uudesta Euro NCAP 2015 -turvallisuustestistä. Vitara saavuttu erinomaiset tulokset kaikista neljästä testattavasta kategoriasta; aikuismatkustajat, lapsimatkustajat, jalankulkijat ja turvallisuusvarusteet. Testikriteerien tiukentumisen johdosta viiden tähden saavuttaminen on arvokkaampi saavutus kuin koskaan aikaisemmin.

Aina oikea ajokeli
Suzukilla on vankka kokemus nelivedosta - jo yli 40 vuoden ajan.
Allgrip-nelivetotekniikka huolehtii puolestasi siitä, että voima välittyy tiehen aina oikealla tavalla – joko automaattisesti tai valitsemasi ajoasetuksen mukaan - olipa olosuhteet mitkä tahansa.

Allgrip – aina oikea neliveto

Allgrip-nelivetojärjestelmässä on valittavissa 4-ajoasetusta (Auto, Sport, Snow ja Lock) joilla optimoidaan pito, ajettavuus ja polttoaineenkulutus erilaisten ajo-olosuhteiden mukaan. Allgrip-nelivetotekniikka huolehtii puolestasi siitä, että voima välittyy tiehen aina oikealla tavalla – joko automaattisesti tai valitsemasi ajoasetuksen mukaan.

1. AUTO
Auto-asento painottaa nelivedon polttoainetaloudellisuutta normaaleissa ajo-olosuhteissa. Järjestelmä kytkee nelivedon automaattisesti päälle havaitessaan luistoa.

2. SPORT
Sport-asento parantaa kaarreajo-ominaisuuksia kohdistamalla takapyöriin lisää voimaa. Samalla se lisää moottorin nopeaa reagointia kaasupolkimen painallukseen, sekä pitää moottorin kierrosluvun korkeana automaattivaihteistolla varustetuissa malleissa.

3. SNOW
Snow-asento on ihanteellinen lumisilla, päällystämättömillä ja muilla liukkailla pinnoilla. Snow-asento lisää ajovakautta ja parantaa pitoa jakamalla voimaa kaikille pyörille kaasupolkimen asennon ja ohjausliikkeiden perusteella.

4. LOCK
Lock-asennossa voima jakautuu tasaisesti etu- ja taka-akseleiden välillä, jonka vuoksi se sopii vaikeakulkuisessa ja vaativassa maastossa ajamiseen. Asetus vaihtuu Snow-tilaan 60 km/h nopeudessa.

 

Alamäkihidastin
Jyrkässä alamäessä alamäkihidastin pitää nopeuden hallinnassa käyttämällä jarruja automaattisesti. Näin kuljettaja voi keskittyä maastoon ja ohjaamiseen

Mäkilähtöavustin
Mäkilähtö on helppoa mäkilähtöavustimen avulla. Se pitää jarrut päällä kahden sekunnin ajan, kun kuljettaja siirtää jalan jarrulta kaasulle. Verraton apu esimerkiksi taskuparkkeeraamiseen jyrkässä mäessä.

 

Tyylikäs mittaristo
Mittareiden sijoittelussa tyyli ja toiminnallisuus ovat pääosassa. Nopeus- ja kierroslukumittereiden väliin sijoitettu ajotietokoneen digitaalinen informaationäyttö kertoo mm. hetkellisen ja keskimääräisen polttoaineenkulutuksen, lämpötilan ja AllGrip-asetuksen.

 

Törmäyksenestoavustin (RBS)

Törmäyksenestoavustin seuraa etäisyyttä edellä ajavaan autoon ja varoittaa summerilla sekä varoitustekstillä monitoiminäytössä törmäyksen mahdollisuudesta. Jos kuljettaja tekee hätäjarrutuksen, järjestelmä aktivoi jarruavustimen, joka lisää jarrutustehoa. Jos järjestelmä itse määrittelee törmäyksen väistämättömäksi, törmäyksenestoavustin jarruttaa automaattisesti.

1. Varoitus
Yli 5 km/h nopeudessa järjestelmä tunnistaa edellä olevat ajoneuvot ja kolarin ollessa mahdollinen, se varoittaa kuljettajaa. Varoituksen etäisyysasetusta voidaan säätää.
Toiminta: Järjestelmä varoittaa paikoillaan olevista kohteista 5 – 80 km/h nopeuksissa ja liikkuvista kohteista yli 5 km/h nopeudessa.

2. Jarruassistentti
Jos törmäys edellä ajavaan on todennäköinen, järjestelmä lisää jarrutustehoa hätäjarrutuksen aikana vähentäen kolarin mahdollisuutta tai vahinkoja kolarin sattuessa.
Toiminta: Järjestelmä on käytössä yli 5 km/h nopeudessa.

3. Automaattinen jarrutus
Jos törmäys edessä olevaan ajoneuvoon on väistämätön, järjestelmä jarruttaa automaattisesti välttääkseen kolarin tai vähentääkseen mahdollisia vahinkoja.
Toiminta: Järjestelmä jarruttaa paikoillaan olevien kohteiden vuoksi 5 – 30 km/h nopeuksissa ja liikkuvien kohteiden vuoksi yli 5 km/h nopeuksissa.

 

Mukautuva vakionopeudensäädin (ACC)
Vitaran vakionopeudensäädin toimii saumattomasti yhdessä törmäyksenestoavustimen kanssa.
Etäisyyttä edellä kulkevaan ajoneuvoon mittaava tutka antaa signaalin, jonka mukaan Vitara kiihdyttää tai hidastaa automaattisesti säilyttäen valitun turvavälin.
Hidasteen poistuttua edestä Vitara kiihdyttää automaattisesti valittuun vakionopeusasetukseen

1. Vakionopeudensäädin

100 km/h
Vakionopeussäädin pitää nopeuden valittuna silloin, kun muuta liikennettä ei ole edessä.

2. Hidastaminen automaattisesti

80 km/h - Ajoneuvo edessä - 100 km/h –> 80 km/h
Jos edessä on hitaampi auto, Vitara säätää nopeuden sen mukaan säilyttäen turvavälin.

3. Kiihdyttäminen automaattisesti

80 km/h –> 100 km/h kiihdytys automaattisesti
Jos edessä oleva, hitaammin kulkeva auto, vaihtaa kaistaa ja seuraava auto on riittävän välimatkan päässä,
Vitara kiihdyttää automaattisesti valittuun vakionopeusasetukseen.

 

Automaattinen hätävilkku
Yli 55 km/h nopeuksissa tehty hätäjarrutus käynnistää hätävilkut automaattisesti ja varoittaa takana tulevia törmäyksen estämiseksi.

1. Hätäjarrutus yli 55 km/h nopeudessa.
2. Hätävilkut käynnistyvät automaattisesti varoittaen takana tulevia.
3. Jarrupolkimen keventäminen sammuttaa hätävilkut

2017.02.07/RR